Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: HÂkan Johansson
Bild: HÂkan Johansson

Fredsförhandlingar istället för upptrappning av kriget i Ukraina

Sverige ska förbli en fredsfrämjande nation istället för att förlänga krig genom att skicka dödliga vapen till Ukraina, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Fredsförhandlingar måste snarast komma igång i Ukraina varvid även de berörda lokalbefolkningarna måste få ha inflytande. Sverige ska förbli en fredsfrämjande nation istället för att förlänga krig genom att skicka dödliga vapen till Ukraina. Vi ska inte bara ständigt få oss itutat synen från militära kretsar, USA-politiker och Nato-ledare, en syn som ibland mer liknar konspirationsteorier än fakta.

Sverige ska inte stödja en för oss européer destruktiv och ytterst riskfylld upptrappning av kriget. Och även vad Rysslands ledare framför måste redovisas för oss sakligt och utan censur. Den långsiktiga målsättningen måste vara att både Ukraina och Ryssland blir medlemmar i EU, varvid betydelsen av gränserna mellan länderna får mindre betydelse och minoriteternas rättigheter tillförsäkras.

Krig skapar död, lidande, förstörelse, hämnd, våldsamma tvångsrekryteringar, demoralisering, mobbning, ökade diktaturfasoner, ondska, lögner med mera på båda sidorna – ju längre ett krig pågår desto mer. Att elda på ett krig och hoppas på något oklart, men ytterst riskfyllt, är fel!

P.F.