Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Fredrik Persson/TT
Bild: Fredrik Persson/TT

Gäller inte FHMs råd alla?

Dan Eliasson, tidigare socialdemokratisk statssekreterare, har varit generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan samt rikspolischef.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Han har fått sparken från samtliga tidigare generaldirektörsposter samt som rikspolischef.

Den 5 mars 2018 tillträdde han som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Hur många gånger ska en oduglig Socialdemokratiskt utsedd generaldirektör (GD) få samma befattning men på annan plats?

Innan julen 2020 – mitt i brinnande pandemin lyfte hans plan mot Las Palmas där han ville fira jul med sin dotter. Vem vill inte fira jul med sin dotter även om hon endast bor i Sverige 40 mil bort? Men Folkhälsomyndigheten (FHM) avrådde det svenska folket att träffa de som inte man inte regelmässigt umgås med.

Gäller inte FHMs råd Dan Eliasson chefen för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) eller övriga i regeringen som Stefan Löven, Morgan Johansson, Magdalena Andersson, Per Bolund samt partiledarna Ebba Buch och Nyamko Sabuni?

Till och med den socialdemokratiska ledarskribenten Göran Greider skriver på Twitter ”På måndag får Eliasson sparken av regeringen. Hoppas jag”.

Noll ledarskap