Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Går det att övervaka återvinningsstationer?

Under förmiddagen i lördags bevittnade undertecknad att någon hade dumpat stora mängder avfall vid Dalaborgsparkens återvinningsstation i Vänersborg.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag har sett åtskilliga gånger hur stationen förvandlats till ett sopberg men det här tog verkligen priset.

Jag vill ställa följande fråga till stationernas ansvariga bolag FTI: har ni möjlighet att installera dolda övervakningskameror på era sopstationer för att identifiera gärningsmän vid liknande händelser? Jag vill också att polisen inför möjligheten att anmäla miljöbrott digitalt i stället för det meningslösa numret 114 14.

Upprörd vänersborgare

Svar direkt:

Signaturen "Upprörd Vänersborgare" undrar om det finns möjlighet att kameraövervaka återvinningsstationer. Vi på FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, håller med om att det inte ska se ut som på bilden. Återvinningsstationerna är enbart till för hushållens förpackningar och tidningar.

Vi arbetar på flera sätt med att motverka dumpning, men för kameraövervakning krävs tillstånd som är svårt att få med anledning av att våra stationer står på allmän plats. Om man upplever att en station är skräpig får man gärna höra av sig till oss, det är till stor hjälp i vårt arbete!

Magnus Örnborg,

regionchef FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen