Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Stefan Bennhage

Gör man inte marknadsundersökningar i kommunerna?

Ena dagen läser man att Trollhättan har alldeles för höga ambitioner för sin befolkningsutveckling och takten av byggandet av nya bostäder är alldeles för högt.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Andra dagen läser man om de så omstridda tomterna på Mariedal (där en skog försvann som Mariedalborna gärna hade haft kvar, för den som nu glömt det) att man nu endast har 30 potentiella köpare till de 40 tomter man har gjort. Notera potentiella. Gör man inte marknadsundersökningar i kommunerna? Det verkar snarare som om att man går "all in" för stunden så får man se hur intresset är senare.

Mariedal förresten, hur många husägare i anslutning till skogen har hejat på skövlingen av skogen och de nya tomterna. Den striden är dessvärre förlorad sen länge. När ska kommunen istället ta ansvar för en hållbar utveckling av de skogsområden vi har kvar och lyssna på kommuninvånarnas åsikter? Studier visar att skog och natur är bra för folkhälsan. I kommuner norröver sparar man skog i anslutning till bostadsområden för just den anledningen.

Men inte i Vänersborg och Trollhättan, där bygger man mer än man behöver.

Uppgiven kommuninvånare