Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Martina Holmberg / TT
Bild: Martina Holmberg / TT

Gatorna är bra men trottoarerna är glashala

Då var det dags igen – vintern kommer med snö – härligt med snö, och sol.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Gatorna plogas, bort med snön och på med salt, all hemsk is försvinner i samband med saltningen. Det har fungerat bra, men våra trottoarer under all kritik. Är glashalt på trottoarerna, det är svårt att gå på dem, fastän det snåla gruset är utspritt. Jag går även med broddar. Varför ska det snålas på gruset? Varför finns inte jour för grusning på helger och extra röda dagar?

Är problemet pengar till grus, traktorer, lön till personal? I Trollhättans centrum är det under all kritik. På gågatorna, trottoarerna, övergångsställena, Kungsgatan, Österlånggatan, Storgatan – var finns saltet, gruset? Snövallar behöver tas bort vid övergångsställena. Vissa fastighetsbolag/ägare sköter det bra, men är få tyvärr.

Innan helgen halkade jag framför portingången, slog i huvudet där jag fick en bula. Jag slog svanskotan illa, har svårt att sitta, ligga, ont i båda axlarna och kan ej lyfta vänster armen riktigt. Hade fastighetsskötaren grusat där på den stora isfläcken som jag halkade på för hand tror jag risken hade varit mycket mindre för ett fall. Det var bra grusat där bilarna kör (på innergården).

Att åka till Näl ville jag inte i dessa coronatider. Som tur var kunde anhörig hjälpa mig som hade koll på om jag blev sämre under dagen.

Mörbultad