Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gigantisk omvandling i det tysta

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vänersborgs kommun planerar i Öxnered en av de största omvandlingar av en stadsdel som genomförts här. När kommunen byggde ytterligare en parkering vid järnvägsstationen var man helt ointresserad av synpunkter från oss boende. Resultatet blev en upphöjd, gigantisk svart asfaltsyta utan träd och annat grönt. Av de 180 platserna används ett 30-tal.

Nu planeras ett nytt bostadsområde med höga hus, som helt skiljer sig från den typ av bostadsområde Öxnered är i dag. En tillfartsväg österifrån ger problem vid järnvägsövergången, där bommarna ofta är nedfällda. Vad gör man då? Planerar ytterligare en enorm parkering som närmaste granne till villaområdet, på den grönyta som trots allt var kvar! Öxnered håller på att förvandlas till Sveriges fulaste bostadsområde – och detta sker helt tyst, utan någon vilja till dialog eller information. Det enda informationsmöte som varit har organiserats av boende i området.

Kommunpolitiker! Varför tar ni så liten hänsyn till oss boende som har satsat vårt arbete och våra liv här? Varför sker ingen offentlig diskussion om denna stora förändring? Kommer ärendet bara att beslutas i tysthet i byggnadsnämnden eller kommer det att diskuteras och beslutas offentligt i fullmäktige?

Gunnel Savemo
Håkan Andersson