Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Girighet som gynnas av borgerlig politik

Replik
Svar till insändare från Moderater om polisens resurser 30 april.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Är ni verkligen så okunniga eller så dåligt informerade gällande att regeringen enligt er minskar polisens resurser med en kvarts miljard? Polisen hade för 2018 ett överskott på nästan en miljard som inte användes, är det då konstigt att regeringen minskar detta överskott med en fjärdedel eller ska polisen ligga på ännu mera outnyttjade pengar? Man borde kunna kräva mer av er som politiker och inte bara en överbuds­politik som både saknar grund och verklighets­förankring.

Även om det behövs förbättringar inom olika områden så borde ni nog också titta mera på den girighet som bland annat en del av riksdagens ledamöter sysslar med trots stora löner och bra förmåner långt från vanligt folk eller fattiga pensionärer.

Senast i raden av giriga myglare, enligt media, är ju er egen moderate Erik Bengtzboe, liberalen Emma Karlsson eller vår egen kristdemokrat Penilla Gunther med flera som alla utnyttjat pengar som hade behövts till annat. Girigheten som på många sätt gynnas av borgerlig politik visar sig gång efter annan på olika sätt och då främst som orättvisa mot framför allt den lite svagare i samhället, samtidigt som många i Sverige vältrar sig i pengar och ändå gnyr och bara vill ha mera.

En stor undersökning 2018 över sjukvården i 193 länder visar på att Sverige är bäst i värden delvis tillsammans med övriga Norden på att få folk att överleva och bli friska vid sjukdom eller olycka, där orsaken är en bra allmän vård inte lika hårt styrd av privata intressen som i många andra länder, men detta vill ni moderater och andra borgerliga politiker förändra mera likt USA med flera som bara har bra vård till de med en fet plånbok, bedrövligt.

Se bara på M-ledda VG- regionens stora underskott och problem under många år, så ser man vad er trovärdighet i verkligheten betyder. Det skulle vara klädsamt med lite mera kunskap och ärlighet, med mindre överbuds­politik när ni sätter in era insändare eller pratar politik. Rätta mig gärna om jag har fel då jag bara är en tacksam enkel medborgare i ett av världens bästa länder.

Leffe