Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

God mat på TV - men inte för de äldre

Redan i 60-årsåldern var jag en utarbetad vårdjobbare. Inte i min vildaste fantasi trodde jag att jag 15 år senare skulle ha stort ansvar för två anhörigas omvårdnad och välbefinnande.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Stort tack till Karin Rex Svensson (17/7) som klokt och välformulerat delger viktiga synpunkter om måltiderna för personer med hemtjänst.

Livskvalité och omsorg längtar många efter. Men det är nästintill omöjligt att åstadkomma när pengar styr allt och viktiga beslut fattas över huvudet på brukare och personal på golvet. Det talas mycket om matkultur och kockar trängs i TV-rutan. Varför är den goda maten inte tänkbar för funktionshindrade och gamla ?

"Ett vänligt ord kan göra under..." Så riktigt! De huvudansvariga för dagens åldringsvård tycks på många håll sakna både kunskap, fantasi och goda visioner. Några veckors praktik hos till exempel larmcentralen skulle inte skada. Vad angår maten: de äldre vill ha mera besök och kontakt inte mindre.

Rossina