Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Gott om fritid för rökande hemtjänstpersonal?

Har inte Trollhättans stad som policy att tillämpa en rökfri arbetsplats?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Eller har alla rökande anställda inom Trollhättans stad blivit omplacerade till ett och samma ställe? Nämligen Nordängens äldreboende i Sjuntorp! Jag har läst och hört hur stressade personalen inom hemtjänst är men så kan inte fallet vara i Sjuntorp i alla fall.

Jag har aldrig sett så många rökare samtidigt och jag vet inte hur många gånger om dagen eller hur länge de tar sina rökpauser. Antagligen har de väldigt mycket fritid på sin arbetsplats eftersom de kan stå där ute och röka så ofta. Det är dessutom inte trevligt när man som anhörig kommer för att hälsa på sin släkting när man möts av stora rökmoln precis utanför entrén. Det luktar rök även inne i huset och om personalens arbetskläder när man passerar dem eller när de kommer in på rummen. Det är så äckligt!

Får man ens röka i personalkläder? Dessutom har vi fått en ny lag i Sverige som handlar om nedskräpning. Detta kanske personalen ska få en upplysning om eftersom de kastar sina cigarettfimpar lite hur som helst. Jag trodde dessutom att personal som jobbar inom vården borde ha bättre vett än att röka. Skärpning!

Förbannad anhörig

Svar direkt:

Det stämmer att Trollhättans stad har bestämmelser som innebär att det inte är tillåtet att röka på arbetstid eller i arbetskläder. Det finns också anvisade platser som ska användas om rökning sker utanför arbetstid.

Berörd chef kommer att bli kontaktad för att ta detta vidare med sin personal. Ni ska inte behöva mötas av cigarettrök i entréerna vid våra omsorgsboenden.

Omsorgsförvaltningen, Trollhättans stad