Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Hälsoschema?

Trollhättans stad ska spara pengar. Omsorgsförvaltningen är en av de förvaltningar som ska spara mest, och hur ska de göra det!? Jo, omsorgsförvaltningen hyr in en konsult som ska styra upp schema som gör att man kan spara in på personal och använda den personal som finns till max.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Där varje del av staden ska bära sin egen bemanning, personal får täcka upp hos varandra på olika boenden och avdelningar. Personal får vara disponibel på andra enheter där man inte känner till varken rutiner eller vårdtagare.

Det man kan spara in mest pengar är att krympa nattpersonalens tid från tiotimmarspass till niotimmarspass. Detta i sig är väl bra att arbeta mindre timmar per natt, men det innebär fler nätter och mindre tid för återhämtning. Detta blir ju en följd att dagpersonal får arbeta längre pass, börja tidigare och sluta senare. Mindre dygnsvila, sömnen blir lidande.

Vi arbetar varannan helg med delade turer och långa pass, gör att det sociala livet blir lidande. Vi kan inte strejka, har inget att säga till om, blir ständigt överkörda. Inte ens vårt fack kan hjälpa oss. Från en mycket trött och sliten personal.

Undersköterskor på Tallbackens Demenscentrum