Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Höga elpriser är energipolitik skapad av ”gröna” politiker

Refererar till artikeln ”Vår elkostnad har blivit åtta gånger högre”, i TTELA. Det är med en inte så mild förvåning man tar del av denna artikeln. Grundorsaken till de katastrofala elpriserna är – inkompetenta politiker.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Både den katastrofalt dåliga kapacitetsreserven, som kommer att skapa elbrist framöver, och höga priser beror på en energipolitik skapad av naiva och blåögda ”gröna” klåpare till politiker. Inte bara i Sverige utan inom stora delar av EU. Att på kort tid försöka ersätta stabil och planerbar kärnkraft med opålitlig vindkraft är, om man har lite bakom pannbenet, dömt att misslyckas. Vi behöver inte ens ta det kommande nya högelektrifierade samhället i beaktande. Ett samhälle som kommer att kräva enormt mycket med el för att ladda diverse elfordon, ”gröna” industrisatsningar, serverhallar och annat. Det är illa nog som det är redan nu. Och speciellt industrin behöver faktiskt el även när det inte blåser.

Vår svenske energiminister skyller elpriserna bland annat på dyr rysk gas. Må så vara att gasen är dyr. Men vem har beslutat att skapa en infrastruktur för och att köpa rysk gas överhuvudtaget? Jo, europeiska politiker. Utan konsekvenstänk. Vem tänker lägga ner hela den tyska kärnkraften? Jo, tyska ”gröna” politiker. Utan att tänka tanken ”vad gör vi när det inte blåser?”. Vilka har stängt sex av Sveriges fullt fungerande kärnkraftverk utan en plan för att ersätta med annan stabil elproduktion? Jo, svenska förment ”gröna” politiker. (Gå inte på dumheterna om att det är "marknaden" som självmant stängt ner. Politiska åtgärder ligger i grunden!) Vilka har missat bristen på överföringskapacitet mellan norra och södra Sverige? Jo, svenska ”gröna” politiker.

Den sittande regeringen har under sju, snart åtta, år vid makten fullständigt låtit sig dompteras av en minoritet ”gröna” fanatiker utan en tanke på konsekvensanalys eller ens en smula sunt förnuft. Att man i ett desperat försök tillskansat sig och behållit regeringsmakten lierat sig med ett litet extremistparti som Miljöpartiet har inte varit något annat än en katastrof för Sverige. Även för elförsörjningen.

Och du käre svenske skattebetalare och medborgare: Du betalar ett högt pris!

Svensson