Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: NTB

Höj familjernas förskolekostnad!

Man kan undra, varför tvekar kommunen? Varför tvekar man att på så sätt skapa ekonomiska resurser för verksamheterna i syfte att bidra till en bättre förskolemiljö för samhällets små? Vad syftar jag på?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jo, nu måste man höja avgiften för att inneha en förskoleplats! På 90-talet när jag och min man ansökte om förskoleplats för våra barn bestod en småbarnsavdelning av 9-10 barn i åldrar ett till tre med en personalstyrka av fyra pedagoger!

Snacka om att kunna bidra till en utvecklande miljö! Då kunde personalen finna tid att tillsammans med barnen följa en myras väg ute på gården, odla och laga till det man själv odlat med mera. Varför kunde man arbeta så? Jo, för att det fick lov att kosta pengar! Och vet ni vad vi gladeligen betalade för en förskoleplats? 2400 kronor (två barn) i månaden, på en sammanlagd lön av 20 000 kronor. Nu tjänar två vuxna sammanlagt 35-40 000! Så vad är det att orda om?

Man kan inte ha kakan och äta den! Förskolan och skolan måste få kosta! Vi hör och ser alltför ofta hur skolan och förskolan går på knäna! Ingen vill utbilda sig till förskollärare eller lärare, så hur ska det gå? Det är inte konstigt att lärare och förskollärare slutar, det är inte konstigt att barn är sönderstressade innan de ens kommer till skolans värld och dess utbildningskrav. Så vad är det att tveka om? Höj familjernas kostnad i syfte att höja kvaliteten för våra små! Det kan väl ändå ingen förälder ha en negativ åsikt om! Satsa på våra små! Tack för ordet!

Mormor/farmor och lärare!