Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bild: Jonas Ekströmer/TT

Ha ett värdigt liv och ett värdigt slut

Det är mer än beklämmande att Trollhättan lägger ner äldreboenden, och skamligt minst sagt att påstå att äldre vill bo hemma.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Detta är enbart en kostnadsfråga, liksom detta med kyld mat. Kommunen sparar pengar på de som byggt upp landet! Vill ni, Åkerlund och company själva sitta ensamma hemma när den dagen kommer då ni behöver hjälp? Att bara sitta/ligga och vänta på att hemtjänst snabbt ställer in en låda mat på bordet? Att det besöket är det enda man får? Dag ut och dag in ensam. Inte konstigt att allt fler blir dementa då man inte har något socialt liv, ingen att prata med.

Bor man på ett äldreboende så finns aktiviteter, man ser folk, man äter tillsammans – vilken skillnad i livskvalité.

Det är så skrämmande att S-styret inte värdesätter de äldre, de behandlas sämre än djur, för där finns gränser om att till exempel en hund inte får vara ensam mer än fyra timmar.

Ni, Åkerlund med anhang, borde skämmas ögonen ur er! Sen har ni mage att påstå att de gamla vill bo hemma tills de trillar av pinn. Gör du det Åkerlund och Monica Hansson med flera omänskliga sossar, bo ni hemma, men låt oss andra få ett värdigt liv och ett värdigt slut!

Medmänniska