Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jag hade hoppats att kunna driva min viktiga fråga vidare via partiet, skriver debattören. Bild: LEIF R JANSSON / TT
Jag hade hoppats att kunna driva min viktiga fråga vidare via partiet, skriver debattören. Bild: LEIF R JANSSON / TT

Hade hoppats kunna driva frågorna vidare

Kommentarer till två artiklar i TTELA, 22 samt ledaren 23 februari angående överbeläggningar på sjukhus samt nedläggning av Trollhättans framtid.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Återigen skrivs det om överbeläggningarna på sjukhus där Västra Götalandsregionen och NU-sjukvården skämmer ut sig som klart sämst i klassen. Ansvariga politiker konstaterar att antalet platser har minskat många är så kallat multisjuka och som åtgärd pratar man bara om ökad OB-ersättning och liknande personella åtgärder. Multisjuka betyder ofta att varje symtom behandlas för sig i stället för att behandla grundorsaken. Men varför går man inte till botten med problemet och ställer sig frågan varför så många måste läggas in.

Annan statistik visar att inflödet av patienter till sjukhusen är dubbelt så stort i VGR som rikssnittet. Frågan man självklart ställer sig är varför behovet av sjukhusvård kan vara så mycket större här än i övriga landet. Svaret är att det är kvalitetsbrister i den primära vården i vårt område. Detta blir våra vårdbehövande, kommunala omsorg och alla skattebetalare lidande av.

Jag har i politiska sammanhang drivit frågan om ökad kvalitet i diagnoser och behandling inom den kommunala omsorgen och hos primärvården. Tyvärr har jag pratat inför döva öron hos de styrande i Trollhättan. Kommunen kommer framöver få mycket stora problem inom området och stora skattehöjningar lär bli fallet.

Tyvärr har jag inte heller fått så stort gehör i mitt parti Trollhättans framtid. Jag hade hoppats att kunna driva min viktiga fråga vidare via partiet, men nu har mina nu före detta partikamrater beslutat att partiet ska läggas ner trots att vi var ett antal som ville arbeta vidare.

I ledaren 23 februari saknades helt information om partiets frågor som till exempel äldrevården och fiber på landsbygden.

Maj-Britt Elmvik