Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Hallå ICA Jätten, hur tänker ni?

Läget är att Sverige har näst högst smittspridning i Europa, och sjukvården signalerar att man når taket inom någon vecka, så jag blev väldigt förvånad när jag handlade i fredags morse.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Ingen mäter temperaturen på de som går in, kanske en åtgärd som behövs då en dam står vid frukten och hostar rejält, naturligtvis utan munskydd.

Ingen i personalen har munskydd och bara ett fåtal av de som handlar har munskydd. Handspriten är slut i en av de behållare jag försöker använda. Det är trångt vid kassan och vid manuella charken. Har i flera månader handlat via nätet, men det gick inte denna gång. Men jag hoppas innerligt att för personalen och för oss som handlar att förbättringar sker snabbt, så att smittspridningen kan bromsas.

Besviken kund

Svar direkt:

Vi har både investerat samt anpassat den dagliga verksamheten till ett sådant sätt att det ska vara så säkert och tryggt att komma till oss att handla som det nånsin går. Vi har bland annat köpt in kundräknare, handspritsautomater samt att vi har handspritsflaskor finns placerade på flertalet ställen i butiken.

Vi har massor av skyltar uppsatta på golv, väggar, pelare samt från tak och exponeringar där vi uppmanar att hålla avstånd samt handla ensamma samt stanna hemma vid symptom. Stora delar av personalen går med västar där det uppmanas till avstånd och visa hänsyn. Vi har avgränsat bistron, panten och delar av butiken samt mycket annat. Vårt arbete med att minska smittspridningen har gått bra vilket har visat sig i att både Länsstyrelsens tillsynsbesök samt i våra egna revisioner har vi haft noll anmärkningar.

Vi följer Folkhälsomyndighetens samt branschens riktlinjer till punkt och pricka men där ingår inte att ha personal i entrén och ta tempen på alla kunder som kommer in.

Ej heller är det obligatoriskt att bära munskydd eller visir för varken kunder eller personal utan frivilligt och det är vanligt förekommande hos båda grupperna.

Det är beklagligt att en av handspritsautomaterna var slut men jag är säker på att den fylldes på av personalen så fort det uppmärksammades. Hoppas att det inte ställde till det alltför mycket då det inte är långt till nästa handspritsstation som är utplacerade på ett tiotal ställen i butiken.

Fredag morgon/förmiddag mellan 07.00-12.00 kan vi med våran kundräknare se att vi som mest hade 93 stycken kunder inne samtidigt. Detta i en lokal som efter riktlinjerna är godkänd för 197 kunder samtidigt.

Så med lite god vilja, hänsynstagande, anpassning samt ett glatt humör från alla parter så är det fortsatt mycket säkert att handla hos oss. Med önskan om en skyndsam vaccineringsprocess!

Fredrik med personalen på Ica Kvantum Jätten