Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

”Han är inte agronom, meteorolog eller ett barn”

Åter har vi tagit del av den kunskap och klokhet som herr Vänerlöv delat med oss läsare av TTELA. Följaktligen kommer han naturligtvis att bli påhoppad av personer som anser sig ha större kunskaper i ämnet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Låt oss då veta att Vänerlöv är inte ensam om att veta hur det hela hänger ihop. Före detta Trollhättesonen Lennart Bengtsson, professor och fysiker specialiserad på klimat och väder, håller med Vänerlöv. Bengtsson förklarar i sin bok, Vad händer med klimatet, den komplexitet och dess konsekvenser. Det är på människor som denne vi ska lyssna till, som med sans och kunskap kan förklara situationen på ett mer vetenskapligt sätt. Han är inte agronom, meteorolog eller ett barn.

Om man sedan vill få kunskap om hur det plötsligt har blivit en hype att vara klimativrare, kan man läsa boken om Rockefeller skriven av Jacob Nordangård.

Denna bok visar kopplingen på klimatet och storfinansen. Hur kommer det sig att enormt rika familjer som har tillskansat sig sin rikedom på olja, plötsligt vänder på kappan och samlar en stor del av världen bakom sig för klimatet.

Det handlar naturligtvis om pengar och rikedom, samt makt dessa människor alltid stått för. Det är märkligt att stor del av våra politiker faller i farstun för detta spel. När ett pytte­parti som hänger på gärdsgården (MP) får och kan driva frågan, och dessutom får med sig S, C och L, börjar man undra om det inte finns något vett hos de som påstår sig vara en regering.

Att stänga reaktorer vid Ringhals kommer att medföra stora problem, mest för de företag som är beroende av elektricitet. Jag tänker bland andra på Värö bruk, ett massabruk som befinner sig nära källan med sin produktion. Det hela liknar självsvält.

Sveriges andel av utsläpp av koldioxid är redan minimala trots att vi har en stor industri. Att, som MP vill, förvandla vårt land som ett föregångsland och eliminera koldioxiden till nära noll kommer att kosta oss enorma summor till absolut ingen nytta. Länder runt omkring oss tackar och tar emot.

H. Larsson