Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Ruud, Vidar
Bild: Ruud, Vidar

Har du själv varit utsatt för brott?

Replik
Svar till "Jag röstar på SD nästa val" 18 september.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Håller med signatur MOT den 29 september. Tror du verkligen att Sd skulle kunna lösa de samhällsproblemen du räknar upp, hur då? Med enkla lösningar på  problemen? Den gamla vanliga propagandan "välfärdssamhället raseras, Sverige kan inte rädda hela världen" och så vidare. Trams! Vem har påstått det? Vet du att 70 miljoner människor var på flykt under 2018? De allra flesta som flyr från till exempel Syrien, Kongo, Afghanistan, flyr till närmaste grannland och kommer inte längre. Turkiet tog emot 3,5 miljoner, även Pakistan och Libanon tar emot flest flyktingar i förhållande till sin befolkning.

Att du känner begränsad frihet är ju att beklaga, men har du själv varit utsatt för brott eller i närheten av att bli? Eller någon du känner?

Jag tycker tvärtom, vi ska gå ut, gärna i sällskap om det känns bättre. Jag och många i min bekantskapskrets går ut och tänker fortsätta med det. Rädsla är ett farligt vapen det sprider bara ilska och hat.

Polisen är maktlös skriver du. Jasså vem har sagt det, dom eller du? Mycket resurser sätts nu in mot framförallt dom gängkriminella. En polis som jobbar i ett utsatt område skriver i sin twitter : "Sverige håller inte på att slitas sönder! Populister och alarmister med enkla lösningar på komplexa problem ger oss bara sämre förutsättningar att arbeta".

Så sluta överdriva om hur illa det är i Sverige! Vi ligger på sjätte plats i världen när det gäller bästa landet att bo i, utifrån olika variabler, till exempel ekonomi, utbildning, hälsa, trygghet, personlig frihet, livslängd (enligt Us News Report).

Det finns många olika mätningar men dom nordiska länderna inklusive Sverige ligger alltid högt.

Det går att göra en lång lista också över allt som är bra. Vi har fått det allt bättre, men avundsjukan och egoismen sprider ut sig tyvärr.

Tänker aldrig nånsin rösta på Sd