Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Susanne Engdahl-Jensen

Har sämst…lokalmässiga…förutsättningar…för god vård

Svar till ”Respektlöst mot Åsakaborna” och ”Vi var inte beredda på det här”, 2 september.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi förstår att de beslutade åtgärderna påverkar lokalsamhället i Åsaka, därför har omsorgsnämnden även föreslagit att se över en utökning av träffpunkten på Landbogården. För att skapa en bättre omsorg måste vi nyttja våra resurser inom vård och omsorg på ett bättre sätt.

Vi har ett underskott inom omsorgsförvaltningen som vi behöver lösa samtidigt som vi sedan en tid tillbaka har ett överskott av platser som vi inte använder.

Det innebär att mycket pengar går till lokaler som står tomma i stället för till en god omvårdnad av våra äldre. Att det är

just Landbogården, Humlevägen 98 och Lantmannavägen 100 som berörs i beslutet handlar om att det är dessa boenden som har sämst lokalmässiga förutsättningar när det gäller att ge en god vård, effektiv användning av våra resurser och en bra arbetsmiljö, i enlighet med de krav som ställs på dagens äldreomsorg.

Vi vill att pengarna i mindre utsträckning går till lokaler som inte används optimalt och istället säkrar att vi har medarbetare som finns på plats för att ta hand om de äldre, och får tillräckligt med kompetensutveckling för att klara att ta hand om äldre med allt mer komplexa vårdbehov.

Jane Johansson

förvaltningschef

Lena Hult

omsorgsnämndens ordförande