Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Aron Engman
Bild: Aron Engman

Har sett fram emot semester i stuga med barnbarn

Replik
Svar på "Vaccination: Som ett moment 22”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag känner mycket väl igen mig i beskrivningen, råkar just nu befinna mig i samma situation. Jag tog min första dos 28 april på Högskolan Väst. Fick information att andra dosen skulle tas om sex veckor. Den 3 juni fick jag sms med länk om att jag kunde boka tid. Gick in via länk och slussades vidare till 1177 och så vidare. Där fanns informationen att jag tidigast kunde boka 10 juni. Midnatt till 10 juni gick jag in i bokningen för att vara ute i tid. Valde Högskolan Väst eftersom informationen var att man ska boka där man fick sin första spruta. Sedan dess har jag försökt från morgon till kväll.

Till saken hör att jag tillhör riskgrupp och är 63 år. I helgen blev jag smått desperat, eftersom jag gärna ville ha min andra dos klar innan vecka 26. Planen var att få semestra i hyrd stuga med barnbarnen. Så jag gick in i bokningen på NEVS och såg att det fanns tider. Ringde 1177 för att höra om man kunde ta dosen där. Fick information att den ska tas på samma vaccinationsmottagning som jag fick första. Jag har försökt nå min vårdcentral Primapraktiken. På det förvalsalternativ som gäller frågor om bokningar, får man svaret ”det är många samtal just nu, försök senare”.

I övrigt finns på Primapraktikens hemsida, två knappval för bokning av vaccin på Högskolan Väst alternativt NEVS. Även annan information om vaccinet jag noggrant tagit del av. Igår kväll efter ännu en dag med desperata försök att boka tider och surfa efter information. Jag gick återigen in på Primapraktikens hemsida och då låg en ny informationstext ute. ”Inga vaccinationer utförs på Högskolan Väst under sommaren”. Alla bokningar ska göra på NEVS även de som ska få sin andra dos! Jag gick in på NEVS bokning, där finns två möjliga datum att välja på - vecka 26, den 30 juni som var fullbokat och den 1 juli fanns flera tider. Ni som läst mitt inlägg vet att jag bokat stuga på Öland, för semester med barnbarnen den veckan. Frågorna som väcks nu är om alla ska boka på NEVS, finns det tillräckligt med bokningsbara tider? Hur gör de privatpersoner som inte är bilburna? Kommer jag hinna få min andra dos överhuvudtaget eller måste jag ta om hela proceduren?

Christina Nilsson 63 år och i riskgrupp