Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pasi Hakopuro
Bild: Pasi Hakopuro

Har Vänsterpartiet i Lilla Edet blivit borgerliga på senare tid?

Tidigt i år så avslutade Vänsterpartiet sitt samarbete med Socialdemokraterna, behöll sossarnas platser i de nybildade kommunala nämnderna plus kommunstyrelsen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

När de avbröt samarbetet så skyllde Vänstern allt på sossarna och att det var sossarnas interna strul som gjorde att de lämnade det samarbete, väldigt enögt.

För vad gjorde Vänstern för att upprätthålla samarbetet med Socialdemokraterna, det ifrågasatte ingen,

utan allt var sossarnas fel. Nu så kommer det ut i media att Vänsterpartiet i Lilla Edet lägger gemensam budget med

Centern, Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet. Har det slått slint i skallen på Vänsterns ledare helt? Att samarbeta i den kommunala budgeten med borgarna har vi aldrig hört talas om att Vänsterpartiet skulle få för sig, men nu har det hänt.

Att Vänsterpartiet sitter kvar på Socialdemokraternas mandat i nämnderna och kommunstyrelsen samtidigt som man sätter sig i knät på Lilla Edets borgerliga partier med Centern i spetsen liknar “censur”. Hoppas väljarna kommer ihåg detta om snart ett år när det är val, att Vänsterpartiet har blivit ett borgerligt parti lokalt.

Stolt vänstersocialistisk Edetbo