Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Har vårdcentralen lagts ned?

Man stänger ner vårdcentraler med hänvisning till pandemin, men ni borde kompensera med fler telefonlinjer.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag har försökt komma i kontakt med Primapraktiken i Trollhättan för att få förnyat recept utan resultat. Detta är inte hållbart.

När ni nu har mig som patient, så ställer jag krav på att ni kollar upp när recepten går ut, eftersom det inte går att komma i kontakt med er. Man kan inte lägga ner hela verksamheten. Visserligen är jag 70+ men kan inte sluta med mina mediciner bara för pandemin?

Svara gärna i TTELA, hur ni tänkt om pandemin fortsätter. Ni kan ju inte stänga ner vårdcentralen i flera år, om det nu kommer en ny våg.

Kom inte med klyschan att gå in digitalt med bankgiro, för jag kommer inte att skaffa det för att komma in på vårdcentralen.

70-plussare

Svar direkt:

Tack för dina synpunkter!

Det stämmer att vi har varit tvungna att göra vissa justeringar för att vi fortsatt ska kunna bedriva en säker vård med tanke på den pågående pandemin i samhället. För infektionspatienter har vi startat en helt ny mottagning som är separerad från övriga verksamhet. Vi gör även mer hembesök hos äldre än vi gjort tidigare. Vi har även varit tvungna att stänga våra öppna mottagningar.

I övrigt har vi haft verksamheten i gång som vanligt. I början av pandemin såg vi en nedgång i söktrycket men nu ser vi att det är tillbaka till det normala. Under hela pandemin har vi fortsatt haft samma resurser i telefon och inte dragit ned. Om du upplever att det är svårt att förnya recept digitalt eller via telefon går det bra att lämna in önskemål direkt på en lapp till vårdcentralen eller dess brevlåda som finns utanför ingången.

Tomas Everitt

verksamhetschef Primapraktiken