Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Historielösa amatörer likt tondöva elefanter

Trafikverket har lagt ett förslag på tre olika dragningar av ny slussled i Trollhättan - söder - mellan - norr.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det södra alternativet har länge varit det enda förslaget, då i form av ”Hallman-utredningen” där ny slussled placerades i Skoftebyn nära dagens (1916 års) slussled, vilket enbart skulle påverka ett mycket litet antal fastigheter och invånare i Skoftebyn.

När Trafikverket denna gång ritar kartan för det södra alternativet, så väljer man en helt annan dragning för södra alternativet och väljer nu istället att dra samma förslag till ny slussled rätt igenom Skoftebyn med maximalt stor negativ påverkan för ett stort antal fastigheter och invånare. Det tror tusan att invånarna i Skoftebyn blir upprörda när deras stadsdel ödeläggs av denna nya och otroligt taffliga dragning av ny slussled. Trafikverket visar gång på gång att man är ett gäng inkompetenta historielösa amatörer som likt tondöva elefanter klampar omkring i Trollhättan, utan att förstå de historiska värden som Trollhättan har, vilka Trafikverket med ett pennstreck är beredda att förstöra för all framtid.

Att Trafikverket hänvisar till förseningar i de påhittade tidsplaner man själv ställt upp, när man ska välja alternativ för dragning av ny slussled i Trollhättan. Samtidigt som man drar benen efter sig och vägrar informera eller lämna ut någon information – det är både skrattretande och ett stort hån mot Trollhättans invånare. Var är Trollhättans politiker och varför engagerar ni er inte i Trollhättans framtid? Det är dags att sätta ner foten nu! Vakna!!

Bevara Trollhättans centrum, fall- och slussområdet från att förstöras av Trafikverket!

Inflyttad Tingvallabo och oberoende observatör