Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten hoppas nu på flera förändringar för utveckling av landsbygden under kommande mandatperiod. Bild: Stefan Bennhage
Insändarskribenten hoppas nu på flera förändringar för utveckling av landsbygden under kommande mandatperiod. Bild: Stefan Bennhage

Hoppas på flera förändringar för utveckling av landsbygden

Insändarskribenten hoppas nu på flera förändringar för utveckling av landsbygden under kommande mandatperiod.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu är valet avgjort och den stora vinnaren vad gäller kommunvalet i Trollhättan blev Moderaterna. Efter många års styre får nu Socialdemokraterna kliva åt sidan och en koalition med Moderaterna, KD och C får chansen. Det är något som landsbygdsborna utanför Trollhättan borde se med spänning framemot.

Jag hoppas nu på flera förändringar för utveckling av landsbygden under kommande mandatperiod. Som till exempel:

• Ett byggande av ett nytt Landbogården inleds före 2027

• Köket på "gamla" Landbogården öppnas snarast möjligt och förblir öppet tills nya Landbogården öppnas.

• Cykelväg till Åsaka, Norra Björke ordnas. Efter att ha väntat i över 40 år borde det väl nu äntligen byggas en fem kilometer cykelväg mellan Gärdhem och Åsaka.

Jag ser även att LOV (lagen om valfrihetssystem) införs i kommunen för att tänk vad mycket konstruktivt det kan göras utanför den offentliga sfären för landsbygden.

Sedan behöver det finnas valfrihet till den kylda matlådan som levererats från Märsta. Det finns säkert äldre som efterfrågar någon annan lösning. Jag hoppas även att schemaplaneringen för våra äldreboenden läggs ut lokalt igen på plats och ta bort minutplaneringen för vårdpersonalen inom den kommunala omsorgen.

Det finns även ett behov av att se över bussförbindelser från landsbygden till tätorten samt förbättra trafiksäkerheten på en del platser i Åsaka.

Martin Bertilsson