Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Hur är det okej att nedvärdera och hota?

Hur kan den anrika föreningen Vänersborgs IF tillåta sin så kallade supporterklubb Red Army att kladda ner husväggar, elskåp med mera.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Dessutom står de och skriker ramsor som inte gynnar sitt lag utan nedvärderar motståndare och dess anhöriga med hatramsor.

På Instagram är det än värre med rena hot mot andra lag och dess representanter.

Respekt för motståndare och medmänniskor

Svar direkt:

Tack för dina synpunkter. Det finns ett stort och växande intresse för Vänersborgs IF, vilket är fantastiskt roligt! Inför och i anslutning till alla våra matcharrangemang på seniornivå jobbar vi som förening därför genom en löpande publikdialog, säkerhetsrutiner och matchvärdar för att skapa en positiv inramning, som motsvarar de krav som ställs och som dessutom ska bidra till att lyfta hela matchupplevelsen. Givetvis med en önskan och en utgångspunkt i att alltid stödja det egna laget, oavsett om det är hemma- eller bortasupportrar.

Som förening kan vi formellt inte ta ett ansvar för sådant som händer utanför arenan eller utanför våra egna sociala kanaler, men självklart är vi som förening medveten om att diskussioner eller händelser även utanför vår föreningsdrivna verksamhet kan påverka oss. Även det är frågor som vi generellt sett hanterar genom löpande dialog med den som det i så fall berör. Välkommen att kontakta mig för mer information.

Fredrik Andersson

ordförande Vänersborgs IF