Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Hur det än blir – någon måste flytta

Aldrig någonsin har så få svamlat så mycket om våra slussar, som nu. Hur vore det om vi höll oss till fakta och objektivitet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Fakta är att vi behöver en ny slussled om vi i fortsättningen ska frakta gods på kanalen. Fakta är inte att dra en ny slussled igenom Skoftebyn med en maximal, negativ, påverkan för skoftebyborna. Ska den i så fall starta vid Gullriset och följa Nysätersvägen ner till Ryr? Det skulle i så fall kunna benämnas som en total ödeläggelse.

Vidare påstås det att trafikverket, gång på gång, är ett gäng inkompetenta och historielösa amatörer som inte förstår de historiska värden som Trollhättan har. Jag håller med om att vi ska bevara vårt centrum och fall- och slussområde och att man ska minimera åverkan av dessa. Och i min värld så bevaras dessa bäst om den nya slussleden dras enligt det södra alternativet. För hur det än blir så måste någon flytta.

Utflyttad Skoftebybo och oberoende observatör