Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Anders Wiklund/TT

Hur kan beslutet var odramatiskt

NU-sjukvården ställer av en eller flera ambulanser nu i sommar. Jo, du läste rätt! Förstår att det nu, när covid-19 härjar som värst, kan uppstå svåra situationer, när det är tvunget att låna ut personal till annan verksamhet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Men det för givetvis också med sig att vi, skattebetalande invånare, alla kan drabbas av att väntan på ambulans blir för lång. Många av oss som larmar efter ambulans via 112, kan säkert vänta den extra tid det tar nu i rådande situation. Men om vi drabbas av hjärtstopp, stor blödning, allergisk reaktion, att vårt barn eller barnbarn sätter i halsen med mera.

Då kan vi inte vänta på ambulans längre tid än vi gör idag. Och att då ställa av en eller flera ambulanser får ju till följd att väntetiden blir längre även vid livshotande tillstånd.

Men från NU-sjukvårdens sida säger man att just dom akuta uppdragen inte kommer att påverkas. Enligt ett tidigare uttalande som gjorts så ska detta vara ett helt odramatiskt beslut att dra in på ambulanser. Dessutom finns det ju uppbackning med bilar från andra stationer, till exempel Mellerud sägs det också.

Hur är det möjligt att styra över, att det alltid finns en ambulans ledig, när ett akut uppdrag blir aktuellt? Hur kan ett beslut som detta vara odramatiskt? Och vad säger boende i Mellerud, när samhället blir utan ambulans, då denna har skickats till Tvåstad?

Fråga kan kräva svar