Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Hur kan det fattas pengar i kommunerna?

Varje vecka läser jag om kommuner som måste göra stora besparingar eller skattehöjningar för att klara sina åtaganden. Jag måste ha missuppfattat något i migrationsdebatten. Nu har det ju kommit ut 10000-tals nya kommuninvånare. Alla har läst svenska för att komplettera sin tidigare utbildning från hemländerna. Så dom är väl i arbete nu?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hur kan det då fattas pengar i kommunerna. Det kommer ju in mer skattepengar än förut. Alla ansvariga politiker och andra som vill ha en stor invandring har ju lovat att allt kommer att bli jättebra. Varför tycks det då bli sämre? Är det något som vi i kommunerna som betalar skatt inte ska få veta? Det vore nog dags att tala om varför problemen tycks öka.

Det talas ibland om konsekvenser. Men konsekvenserna av invandringen måste väl ha räknats med av riksdagspolitikerna innan allt startade. Jag tror inte att någon kommunpolitiker hade något att säga till om då, eller önskade att resultatet skulle bli som det nu är i allt fler av Sveriges kommuner. Har riksdagen någon lösning på problemen som bara tycks växa eller skiter dom bara i det och låter andra ta hand om skiten som dom ställt till med.

Konsekvensanalys: Vad är det?