Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Hur kan du ignorera fakta som framkommer?

Replik
Svar på "Rädda och fega stadsbor?", 18 april.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Till dig som så oansvarigt kallade de som tar sitt ansvar och stannar hemma för fegisar. Till dig som, på riktigt, sa åt alla att de ska gå ut och handla, nu, för att du påstår att det är ofarligt. Som påstod att ingen under 70 dör av covid-19. Som inte verkar förstå allvaret i situationen som är just nu. Hur kan du? Hur kan du ignorera all fakta som framkommer dagligen. Hur kan du ignorera det faktum att många under 70 faktiskt mister livet? Hur kan du ignorera alla fakta som framkommer, alla expertutlåtanden och alla rekommendationer? Du måste sluta vara självisk och börja tänka på andra utanför din egna lilla bubbla.

Det här är en svår situation för alla och jag förminskar inte den knipa många affärer och företag hamnar i, men ett människoliv är mer värt än pengar och vi måste göra allt för att människoliv ska bevaras. Håll avstånd, undvik fysisk kontakt i den mån det är möjligt, ordna inte sammankomster i onödan utan använd de tekniska möjligheter som vi har idag. Stanna hemma vid minsta symtom, eller om du är i riskgrupp och gå inte ut i onödan.

Be någon handla åt dig, har du ingen du kan fråga så vänd dig till kyrkan eller andra hjälporganisationer som finns där för dig. Om vi förhåller oss till detta för en tid kan vi allihop förhoppningsvis gå tillbaka till våra normala liv inom en snar framtid, men om alla fortsätter som vanligt så kommer viruset aldrig sluta cirkulera och den sociala distanseringen blir ett faktum för mycket längre tid. Jag är ingen expert, har aldrig påstått det, men jag är en människa med hjärta och hjärna som är rädd om människorna runt mig och därför lyssnar jag på de som kan och använder mitt sunda förnuft. Det kommer man långt på.

Vi måste jobba tillsammans för att få bukt med den här pandemin. Vi måste ta till oss av de restriktioner som ges och ta vårt samhälleliga ansvar för att fler inte ska mista livet. Använd hjärna och hjärta, lyft blicken från dig själv och använd de öron du fått. Tack för mig, ha en fin dag!

Stanna hemma