Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jessica Gow/TT

Hur kan du vara Sverigedemokrat?

Hur kan du vara Sverigedemokrat? Frågan fick jag ofta när jag blev aktiv Sverigedemokrat i Vänersborg. De som undrade visar nu tummen upp. Efter hand har fler och fler helt öppet och tydligt visat att de stödjer den målsättning och idéer som jag och mitt parti konsekvent hävdat.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Många av våra medlemmar kommer nu från den vänstra delen av valmanskåren. Den socialdemokratiska hegemonin är bruten och kommer inte, under överskådlig tid, att återgå till 1900-talets nivåer.

Socialdemokratins sociala ingenjörskonst och framåtsträvande reformer, gjorde att jag med flera 40-talister kunde göra en klassresa. Man kan säga att hela klassen gjorde en resa. Från statare och andra underbetalda lönearbetare, till en god och trygg ekonomisk levnadsnivå för alla.

Det tragiska vi sett under de senaste åren är att socialdemokratin genom dåligt ledarskap, avsaknad av ideologi, felaktiga prioriteringar, politiska låsningar och inte minst en helt oansvarig invandringspolitik, under några decennier raserat allt som byggts upp under ett helt århundrade.

Besvikelsen och ibland förbittringen är stor bland befolkningen. Många upplever att de sviks av den politiska eliten som vägrar se verkligheten.

Välfärdssystemet håller på att falla samman. Systemet bygger på att alla bidrar solidariskt med arbete och att de skatter som tas ut, rättvist och efter behov, kommer alla till del.

Om höga skatter, som den arbetande befolkningen betalar, medför att deras barn inte kan få en god skolgång, sjukvård, tandvård, äldrevård och rättssamhället med flera viktiga delar av samhället inte fungerar, är solidariteten på väg ut.

Sverigedemokraterna som är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn, ser fler och fler som ett parti som kan återföra Sverige till ett tryggt, normalt, välfärdsland.

Kurt Karlsson,

Sverigedemokrat Vänersborg