Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Bennhage

Hur ser Lilla Edets kommun till…de äldres behov?

Det är kommunens ansvar att se till äldres alla behov.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu har Folkhälsomyndigheten bestämt att 70-åringar, ska sätta sig själva i ett slags undantagstillstånd. De kan inte handla mat eller vistas ute bland folk.

Det som saknas är ordentliga besked från kommunerna.

– Hur tänker ni möta de nya utmaningarna? Matleveranser?

Det är inte anhörigas utan kommunens ansvar att se till sina äldre innevånares alla behov.

Kommuninnevånare…Lilla Edets kommun

Svar direkt:

Vi förstår dina tankar kring den uppkomna situationen i och med händelseutvecklingen i samhället med anledning av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Det påverkar alla delar i ett samhälle och varje enskild individ.

De som inte kan införskaffa mat och andra förnödenheter med hjälp av inköp via exempelvis livsmedelsbutiker på internet (det finns både alternativ att hämta vid butik och att få hemleverans), anhöriga, grannar eller vänner, har alltid möjlighet att ansöka om hjälp hos kommunen enligt socialtjänstlagen oavsett om det är pandemi eller inte.

Du ansöker om hjälp hos biståndshandläggare som du når via kommunens växel 0520-65 96 00, vardagar kl 08.30-09.30. Mer information finns på Lilla Edets kommuns webbplats www.lillaedet.se/hjälpihemmet

Lotte Mossudd

socialchef Lilla Edets kommun