Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Hur skall de äldre få sina behov tillgodosedda?

Tänk att vara skraltig, bo ensam och vara beroende av hemtjänst. Att höra dåligt, se illa, ha ont både här och där. Till råga på allt få besök av ständigt ny personal från hemtjänsten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

En oändlig ström av främlingar som ska hjälpa en på och av med kläderna, duscha ens frusna gamla kropp, veta hur man vill ha det städat, att medicinen ska krossas och så vidare.

Tänk om det dessutom kommer personal som knappt förstår eller talar svenska. Det är både ledsamt och otryggt, dessutom allt vanligare inom kommunal äldreomsorg.

Som det är idag planeras de beviljade insatserna i hemmet utifrån en schablon, hur många minuter varje moment får lov att ta. Insatserna utförs inte utifrån den enskilde omsorgstagarens förutsättningar. Man har alltså inte någon större egenmakt över sin vardag trots att man bor hemma. Vill vi ha det så när vi blir äldre?

Vi har valt att titta på andra kommuner och deras arbetssätt och fastnat för hur man arbetar i Västervik, en modell kallat ”Fri tid”. Istället för att biståndshandläggare bestämmer hur lång tid till exempel hjälp med morgonbestyren eller städning ska ta, lägger personalen själva upp arbetet och tidsåtgången tillsammans med omsorgstagaren. Man arbetar dessutom i små arbetslag och minimerar antalet personal hos de äldre som behöver hjälp. Andra fördelar med arbetsmodellen är förutom mindre administration och detaljstyrning - mindre stress och ökad arbetsglädje för personalen och ökad kvalitet för omsorgstagarna.

Tjänstemännen har nu fått i uppdrag av oss att undersöka om vi kan ändra arbetssättet i Trollhättan.

Äldreomsorgen skulle inte klara sig en dag utan invandrad arbetskraft. Men jobb inom vård och omsorg är inga enkla integrationsåtgärder – de är kvalificerade jobb som kräver utbildning, hög kompetens, kontinuerlig yrkesutveckling och lämplighet – samt goda kunskaper i svenska språket.

Idag finns det inga språkkrav alls för personal i äldreomsorgen. Det är upp till varje enhetschef att bedöma den enskilde medarbetarens språkkunskaper vid anställning.

Går behovet av ett par händer före kvalitén? Svaret på den frågan har vi inte, men det vi helt säkert vet är att det inom en snar framtid kommer att råda brist på personal inom äldreomsorgen och personalbehovet kommer att öka då andelen äldre i befolkningen också ökar.

Ett rejält lyft inom äldreomsorgen krävs, likaså modiga politiker som vågar att prioritera och investera. Vi vill införa både språkkrav vid nyanställning och obligatorisk vårdutbildning kombinerat med arbete inom äldreomsorgen. Äldreomsorgen måste bli en plats där kunnig och omtänksam personal trivs och stannar och omsorgstagarna bli mer delaktiga i sin vård och omsorg.

För en bättre äldreomsorg i Trollhättan

Ann Nordqvist & Annicka Johansson (M)

Ledamöter i Omsorgsnämnden