Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sätt press. VG-regionen måste prioritera sjukvården och personalen ännu högre, skriver insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage
Sätt press. VG-regionen måste prioritera sjukvården och personalen ännu högre, skriver insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage

Hur tänker cheferna lösa personalflykten?

Det är alltid lätt att sitta bredvid och kritisera när man inte själv deltar, men jag måste ändå undra över chefernas sätt att lösa personalflykten av sköterskor. Moderatledda VG-ledningen har åter gett NU-sjukvården och regionens övriga sjukhus nya stora underskott, man prioriterar åter fel. Orimligt dyr bemanningspersonal kostade Sveriges sjukvård 5,2 miljarder år 2017 vilket är en katastrof.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Sätt helt stopp och erbjud vanliga tjänster. Lägg dessa pengar på ordinarie personal med bättre villkor. Kanske problem i början, men snart är de flesta hyrläkare och sköterskor tillbaka som vanlig personal, eller väljer de arbetslöshet? Chefernas lösning är inga höjda löner, effektivisera vårdprocessen och ta fram möjligheter till kompetensutveckling med mera, men detta är väl inget nytt, ska ni ta död på personalen?

Sätt press på VG-regionen. Det måste till bättre löner och arbetsvillkor för både undersköterskor, sköterskor och även kanske till vissa läkare, men det borde väl ändå räcka med mellan 80 000-90 000 kronor i månaden för en överläkare om jag har rätt upp­gifter, ­eller?

Och hur ser era egna chefslöner ut när ni vill begränsa höjningar för sköterskor med flera? VG-regionen måste prioritera sjukvården och personalen ännu högre, personalen måste få bättre villkor oavsett om det innebär skattehöjningar och bemanningspersonalen måste bort. Personalen är alltid vårdens viktigaste resurs, visa det så behåller ni personalen.

Leffe