Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Susanne Engdahl-Jensen

Hur trovärdiga är den styrande majoriteten?

Under söndagen hölls ett anordnat möte i Väne Åsaka kyrka angående Landbogården och äldreomsorgen ute i landsbygden.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Där blev vi snart varse att majoriteten under fredagen tänkt om och nu helt gjort en kovändning i frågan kring nedläggning av Landbogården. Vad håller majoriteten på med? Hur kan det var möjligt att man får styra en stad och inte kunna ta kloka och bra beslut från början? Både i omsorgsnämnden och i kommunstyrelsen så röstade man för en avveckling av Landbogården, man valde att gå på tjänstemännens förslag. Vi Moderater lade fram ett motförslag som även Centerpartiet och Kristdemokraterna stod bakom - att planera ett nytt äldreboende i Åsaka som gör att det blir ekonomiskt hållbart och att tillsvidare behålla Landbogården i dess nuvarande form tills nytt boende står klart.

Detta förslag fick då kalla handen från S, V och MP. Återigen bevisar det att majoriteten av ren prestige röstar ned förslag just för att det kommer från oppositionen. Till råga på allt så skyller Miljöpartiet på att de inte fått rätt informaton kring ärendet och att de därför tagit fel beslut i kommunstyrelsen. Då vill vi bara påtala att alla partier som sitter i såväl nämnd som kommunstyrelsen har haft tillgång till samma handlingar från förvaltningen inför beslut såväl i omsorgsnämnden som i kommunstyrelsen, så det har inte givits någon fel information till någon.

Tack vare en engagerad grupp i Väne Åsaka så blev det nu en vändning i frågan och vårt ursprungliga förslag från oss Moderater får äntligen gehör.

Landbogården får finnas kvar tills beslut om ett nytt äldreboende i Väne Åsaka tas!

Annicka Johansson (M)

Ann Nordqvist (M)

Mattias Furskog (M)

Ann-Marie Arvidsson (M)