Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: JESSICA GOW / SCANPIX
Bild: JESSICA GOW / SCANPIX

Hyckleri och spel för galleriet om extra ersättning

Just nu är spridningen av covid-19 JÄTTE-utbredd bland personalen på våra sjukhus. Massor av sjuk och undersköterskor som FÅTT smittan på avdelningarna. Som i sin tur spritt den vidare utanför sjukhusen. Dom rutiner och skyddsutrustningar som dom blivit anvisade av sina chefer att använda har inte räckt till.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

När dom inte lyckas där med all sin kunskap, så undrar man hur man skall kunna bromsa denna pandemi överhuvudtaget. Hur många är inte dessa familjer som nu tvingas till karantän, där andra partnern inte kan gå till sitt jobb, som också kan vara av samhällsviktig karaktär ( finns många berörda yrken).

Och det här hyckleriet om extra ersättningar som cirkulerar i press med mera är ju bara ett spel för galleriet. Då dom gör allt för att hitta kryphål för att slippa utbetala dessa bonusar. Till exempel detta att personal skulle få 8K om dom flyttade sin "vintersemester" nu vid julen. Vid inlämnande av sökning av semester fick personal till sig av chefer att det inte var någon idé att söka då dessa inte skulle bli beviljade. Så då lät dom bli att lämna in = att nu slipper dom betala ut denna ersättning som dom så vackert skryter med och vill visa hur generösa dom är mot sina anställda.

Ja att pengar är det absolut viktigaste i alla lägen stämmer rätt bra den slogan som är tryckt på papperen högre upp i ledningen på NÄL: Bästa möjliga vård, TILL LÄGSTA KOSTNAD.

Orolig