Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Kirsty Wigglesworth
Bild: Kirsty Wigglesworth

Hyde Park i Trollhättan, vart är vi på väg?

Trollhättans Stad hinner knappt avsluta det storslagna torget förrän man läser om Trollhättans Hyde Park. Finns det helt plötsligt så mycket pengar på pluskontot eller är det lånande pengar? Efter att ha läst TTELA så ligger Trollhättan på plats nummer 3 av landets mest skuldtyngda kommuner.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag tror att det är många med mig som hellre skulle vilja se en förbättring inom vård och omsorg än att vi får Hyde Park i Trollhättan. Vår vård och omsorg har under lång tid blivit eftersatt.

Det finns mycket att göra. Flera vikarier, inget "spring” mellan avdelningar, inga delade turer, mera kompetenshöjande utbildningar är några exempel. Vår äldreomsorg har varit eftersatt under så många år. Häng med i tiden och förnya arbetssättet, sträva efter att bli först i Sverige. Lär av tv serien ”fyraåringarna flyttar in på äldreboendet” som gick i höstas. Ett annat tänk. Var lite talangfull.

Gruppbostäder och dagverksamheter måste få kosta pengar, det är en utgift i samhället som vi måste ta. Att tro att indragningar på vikarier är ett sätt att spara är att lura sig själv. Sådana besparingar är kortsiktiga och leder till ökade kostnader genom större personalomsättning och ökade sjukskrivningar.

Låt personalen få utbildning och föreläsningar på arbetstid, så vi får kompetent personal som stannar kvar inom omsorgen. Då spar vi pengar.

Till slut, det finns privata företag som tar in föreläsare som ger information om hantering av covid-19. Vore detta inte något för vår personal inom vård och omsorg. Även om det kostar en slant.

Därför ifrågasätter jag, ska vi prioritera ett Hyde Park framför vård och omsorg.

Lena