Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Ann-Katrin Eklund
Bild: Ann-Katrin Eklund

Ifrågasatte varför äldre behandlades för allehanda symtom

Replik
Kommentar till Insändaren” Vart tog miljonerna i omsorgen vägen” från Styrelsen FUB i Trollhättan, Föreningen Utvecklingsstörda Barn och vuxna, ordförande Lena Andersson.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tack för Insändaren! Jag läste Ernest and Youngs genomlysning av Omsorgsförvaltningen. Särskilt lade jag märke till behovet att kartlägga större processer och utveckla arbetssätt som har störst påverkan på kvalitet och kostnader.

Jag tog under föregående mandatperiod upp frågan många gånger, då som aktiv politiker. Jag ifrågasatte varför äldre behandlades för allehanda symtom med många läkemedel. Istället för att ifrågasätta behandlingen, blev det ­omsorgspersonalens uppgift att hjälpa äldre med att ta på och av stödstrumpor morgon och kväll.

Jag talade med en chef på ett särskilt boende som sa att hälften av de boende hade stödstrumpor. ­Omsorgsnämndens ordförande svarade då att det inte gick att följa upp hur vanligt det var. Känns som en omfattande process som kraftigt ökar personalens arbete morgon och kväll och som troligen är en orsak till delade arbetsturer.

Maj-Britt Elmvik

specialiserad apotekare på äldres ­behandling