Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Gorm, Kallestad
Bild: Gorm, Kallestad

Inför omgående besöksförbud

Alla äldre och personer med underliggande sjuk­domar befinner sig i riskgruppen för att få coronavirus – covid-19.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Många av de äldre som bor på stadens gruppboenden har underliggande sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, lungsjukdomar, högt blodtryck, cancer eller diabetes. Därför är de viktigt att värna om hälsan hos våra äldre. De kan riskeras att bli mycket allvarligt sjuka.

Trollhättans stad har beslutat att stänga alla restauranger i äldre­boenden för de externa gästerna samt stänga omsorgens öppna träffpunkter för äldre. Detta för att minska risken för smittspridning.

Regeringen beslutade att slopa den första karens­dagen vid sjukskrivning för att på så sätt minska smittorisk. All personal uppmanas att stanna hemma om man har hosta, snuva. feber även vid lindriga symtom.

För över en vecka sedan har många rutiner skärps på landets äldreboenden. På många håll infördes även besöksförbud med anledning av coronaviruset. Många sjukhus i landet införde detta också. Från och med den 13 mars och tillsvidare har Näl infört besöksförbud på samtliga avdelningar i NU-sjuk­vården.

Det är viktigt att personalen känner sig trygg i sin arbetssituation och att våra äldre får god hälsa och välbefinnande.

Därför bör majoriteten omgående ta ett beslut på att alla gruppboenden tills vidare får besöksförbud!

Detta för att säkerställa minskad smittorisk, värna stadens äldre samt all vård och omsorgspersonal.

Christina Johansson (L)