Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Ingen arbetsglädje, fritid eller återhämtning

Replik
Svar på "Chefer som inte bryr sig om sina anställda".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Håller med fullt ut, då har nog cheferna i omsorgen missuppfattat sitt uppdrag helt och hållet. De har infört kortare arbetstid på nätterna vilket genererar fler tillfällen att gå till arbetet med samma lön. Alltså arbetar nattpersonalen fler nätter men tjänar inte mer i lönekuvertet. Dessutom finns det inget beslut i staden om detta. Det är väl ytterligare bevis på hur chefer går förbi sin personal och ska visa sig kompetenta inför högre chefer.

Idag sliter nattpersonalen för att få tillbaka sina tio timmars arbetstid. Då går det åt andra hållet istället och nu förväntas det att personalen ska jobba, hör och häpna, åtta timmar med ännu fler nattpass. Det kan absolut inte finnas någon arbetsglädje i det beslutet heller. Arbetsglädjen är bort, fritiden med familj och vänner likaså och den så viktiga återhämtningen. Snart är all kompetent personal också borta. Har vi då en bra omsorg som politikerna står bakom? Nu när vi behöver mer personal med ökande äldre generationen så kommer fler att sluta jobba i Trollhättans stad. Blir inte fortfarande 1+1=2?.

Ytterligare en erfaren undersköterska