Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Ingen handsprit vid kölappsautomaten på Näl?

Besökte Näl för ett läkarbesök och är helt chockad över den nonchalanta inställning som råder kring nyttan att sprita händerna efter att man har tryckt på kölappsautomaten i huvudreceptionen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

När jag frågar receptionisten hur det kommer sig att ingen handsprit finns att tillgå, varken vid nummerlappsbehållaren eller framme vid kassan hänvisar de till att Näls smittskyddssköterska har beslutat att detta ej behövs då man kan gå in och tvätta händerna på toaletterna.

I rådande covid-19-pandemi känns det som sunt förnuft att undvika antalet kontaktytor, men på självaste Näl av alla ställen uppmanas man tydligen att ta på så många dörrhandtag och knappar som möjligt bara för att kunna registrera sig till ett läkarbesök. Fråga era kollegor på iva vad de tycker om det.

Receptionisten menade även att de spritade kölapps­automaten ”så ofta de hann” men det är ju tyvärr inte tillräckligt med tanke på det flöde av människor som dagligen anmäler sig i denna reception. Vid mitt besök befann sig ett 30-tal personer i anslutning till receptionen samtidigt och jag såg då ingen som var ute och spritade kölappsautomaten vid det tillfället.

Det räcker ju att en person är smittad och vidrör denna automat. Man hävdade även att det varit problem med att handspriten stjäls men det finns det ju hur många lösningar på som helst. Tips är att installera en handspritautomat som man inte ens behöver vidröra – finns på flertalet matbutiker idag. Har man symptom ska man naturligtvis överhuvudtaget inte gå till Näls reception men som de flesta nu borde känna till så kan man ju vara smittad och dessutom smitta andra även helt utan symptom.

Mycket sorgligt att smittskyddsansvariga på Näl inte tar detta på större allvar i en miljö där det dagligen florerar massor av folk – ung som gammal – i riskgruppen. Vill därför uppmana alla med ärenden till Näl att se till att ta med egen handsprit (eller använda handskar)!

Rädd om livet