Man joggar utomhus
Siffrorna som nämns om mängderna i utandningsluften har Nordlundh uppfattat rätt om man håller sig till stillasittande arbete, menar debattörer. Bild: isabell Höjman/TT

Ingen skillnad på koldioxid från bilar eller människan

Siffrorna som nämns om mängderna i utandningsluften har Nordlundh uppfattat rätt om man håller sig till stillasittande arbete, menar debattörer.

ANNONS
|

Replik på ”Jorden sänks av koldioxid från fossil förbränning”.

I det svar som Nils-G Nordlundh inlämnat så får man intrycket av att det skulle vara någon annan typ av koldioxid som frigörs vid förbränning av bränslet till bilar och den koldioxid som vi andas ut eftersom det skrivs en kemisk beteckning efter den men inte den andra. Låt oss därför fastslå att atmosfären inte gör någon skillnad på den koldioxid som släpps ut från bilavgaser eller den koldioxid som släpps ut ifrån människan om inte Nordlundh besitter någon annan kunskap som är obekant för andras vetskap om kemi.

ANNONS

Siffrorna som nämns om mängderna i utandningsluften har Nordlundh uppfattat rätt om man håller sig till stillasittande arbete. Om man däremot dristar sig till att arbeta hårt eller kanske motionera så kan mängden koldioxid öka fem till sex gånger.

Forskare vid KTH har redan 2009 kommit fram till i sin forskning att råolja och naturgas uppstår utan inblandning av fossiler. Alla typer av bergarter kan utgöra depåer för olja, säger Vladimir Kutcherov, professor vid avdelningen för energiteknik på KTH i Stockholm. Dessa forskare på KTH som simulerat processen visar att kolväten bildas genom tryck och värme i jordens inre lager.

Dessutom så har det släppts en EU-rapport som kritiserar användningen av biobränsle då det finns alldeles för liten tillgång och att man inte heller kan klara av certifiering av skog som ska användas varför stora mängder palmolja används. I den rapporten påstår man därför att utsläppen från biobränslen ger högre utsläpp än förbränning av olja och kol.

Vi tror att om vi låter den tekniska utvecklingen leda oss framåt så kommer vi att finna bra lösningar för framtiden. Klimatet är globalt och om vi gör saker här så har det väldigt liten påverkan speciellt som 80 procent av jordens energi utgörs av användandet av fossila bränslen.

ANNONS

Men avslutningsvis så vidhåller vi de siffror som vi anfört i tidigare inlägg så länge som inte motsatsen påvisas.

Tony Brantberg

Lasse Henriksen

Sverigedemokraterna Trollhättan

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS