Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Adam Ihse/TT
Bild: Adam Ihse/TT

Ingen sommarlandsresa – Eidar sviker barnen!

I år blir det ingen resa till Skara sommarland för Eidars hyresgäster. Barnen är ledsna och undrar varför?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är en resa barnen verkligen ser fram emot, särskilt de barn som inte åker iväg under sommarlovet.

Hur kunde ni fatta ett så korkat beslut? Ge barnen ett svar, tack!

Besvikna barn!

Svar direkt:

Det är tråkigt att du upplever att vi sviker barnen. Vi känner inte riktigt igen oss i den beskrivningen eftersom vi de senaste åren har storsatsat på aktiviteter för barn och ungdomar, både under alla lov och under flera helger.

Vi har, tillsammans med Hyresgästföreningen, genomfört familjeresor till exempelvis Hunneberg, Universeum, Jul på Liseberg och flerdagarskollo för hela familjer på Solgården vid Vänern under sommarlovet. Tillsammans gjorde vi också en storsatsning på ”Sommarskoj”, där vi utbildade ungdomsledare som under sommarlovet tog emot 1 500 unga hyresgäster i flera olika stadsdelar, som till exempel Hjortmossen, Lextorp, Skogshöjden och Karlstorp. Intentionen är att ha samma sommarlovsverksamhet i år.

Under år 2020 planerar Eidar att genomföra åtskilliga och varierande barn- och ungdomsaktiviteter. Ibland som ensam arrangör och ibland tillsammans med samarbetspartners som exempelvis Hyresgästföreningen, N3, IFK Trollhättan, Klubb Kul, FC Trollhättan, Fritidsbanken och BK Gripen.

Vi har i samarbete med IFK Trollhättan ansökt om pengar så att vi kunnat bjuda våra hyresgäster på Landslagets Fotbollsskola ”Lira Blågult”. I samverkan med Kronan Kulturhus kör vi Klubb Kul i flera olika stadsdelar, där vi välkomnar stadens alla barn som inte går på ”fritids” till gratis verksamhet. Vi arrangerar midsommarfest, dans, Skridskoskola, lek, Adventsmys på N3, pyssel och tipspromenader samt medverkar med barn- och ungdomsaktiviteter på flera av stadens arrangemang.

Parallellt med detta utvecklar vi successivt våra innergårdar för att bli stimulerande och roliga för barnen.

Vi utvärderar och utvecklar alltid våra aktiviteter. Vi provar nytt, får erfarenheter och förbättrar. I år har vi inte spikat någon Sommarlandsresa. Istället provar vi andra aktiviteter. Och i höst utvärderar vi det hela.

I nästa nummer av vår hyresgästtidning Entré hittar du ett kalendarium över årets alla aktiviteter för både barn och vuxna. Vi hoppas att ni hittar något som lockar er och ser fram emot att ha roligt tillsammans.

Marita Darefelt,

chef för Eidars bosociala avdelning