Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jennie Shackleford
Bild: Jennie Shackleford

Inte ICA-handlarnas fel att situationen är som den är

Fortsätt ni på ICA att lämna den goda service ni har och den höga kvalité som era matvaror har, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Kära ”ICA-Christian”, så bra att du valde delta i SVTs Sverige möts program och vilken tur du hade som fick en M-politiker bredvid dig. För, precis som M-politikern pekade på är det inte ICA-handlarnas fel att situationen är som den är. Att kärnkraften avvecklats och elen blivit en bristvara, bensinpriserna för höga med stora skatter och avgifter som belagts på bränslet, det är inte en ICA-handlares fel, men är förstås huvudorsaken till höga matpriser.

Hur skulle bönderna, som producerar livsmedel, kunna leverera till er om de inte tog ut för höjda bränslepriser? Hur skulle bagerierna kunna leverera brödvaror till er om de inte tog ut för höjda elpriser? Precis som M-politikern också sade i programmet kan inte den nya regeringen lastas för synder som är begångna i åtta år. Och inte heller en ICA-handlare kan trolla bort den uppkomna situationen.

Fortsätt ni på ICA att lämna den goda service ni har och den höga kvalité som era matvaror har. Det är er konkurrenskraft mot lågprisaffärerna. Kvalité kostar, men smakar. Det är något som borde uppskattas, inte klandras. Och, vi konsumenter, får skylla oss själva, när vi blundat för det faktum att Sverige vandrat in på felaktiga spår.

ICA-kund