Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Ronny B Nilsson
Bild: Ronny B Nilsson

Inte rasist för att man har ont av brottsligheten

Då var det dags igen. Tydligen får man i Sverige inte säga att man är trött på och orolig för det Sverige som blir tydligare för varje dag. Antalet mord, skjutningar, explosioner, bilbränder, rån och våldtäkter tycks inte minska i någon större omfattning.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik:

Det är fel att säga vi och dem 17 juli, 2020

Om då någon säger att den utvecklingen inte är rolig att leva med, så dras rasistkortet direkt. När jag var yngre kunde barn gå ensamma till och från skolan utan att rånas på sina kläder, kvinnor gå ensamma hem från krogen utan rädsla. Mord och gängkrig skedde mest i storstäderna, nu händer det i nästan alla städer i Sverige. Och det fanns inga områden där en medborgare i landet blev tillsagd att försvinna för "det här är vårat område nu". Om det skedde mord så skrev alla tidningar om det i flera dagar. Nu kommenteras det knappt, eftersom det tydligen alltid har varit så. Och brottsligheten var ju mycket större förr sägs det av experterna. Det är inte mycket tröst för dom som inte levde då men blir utsatta nu. Det är bara en grupp som inte verkar ha några problem med brottsligheten som finns nu, och det är dom som kallar sig antirasister. Vi andra som inte tycker om det som händer får en etikett som rasister direkt vi öppnar mun. Jag pratar inte heller om vi och dom. Men varför blir man alltid kallad rasist om man inte har samma åsikt som dom som kallar sig antirasister. Olika åsikter är inte rasism. Det kallas demokrati.

Åsiktsfrihet står i grundlagen