Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Integration är en svår fråga att lösa

Jag tror att nyckeln ligger i kontakter och språket.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om du känner fler och kan språket blir det också lättare att skaffa jobb och slutligen integreras in i det svenska samhället. Jag tror även att ett mindre samhälle har större chans att lyckas med integration än stora komplex. Du har där lättare att lära känna andra människor. Att alla våra nysvenskar som hamnar i Trollhättan tenderar att hamna på Kronogården i stora enheter, tror jag är en mindre bra tanke och att pumpa in pengar i storskaliga projekt leder, tror jag, inte till integration utan enbart konstgjord andning.

Varför inte använda de småsamhällena utanför Trollhättan till stöd istället? Det saknas individer på landsbygden och det finns massor med saker som kunde göras först som projekt men sedan integreras in. Det finns ju massor av nyanlända som kommer från småsamhällen runt om i världen och deras engagemang och kunskap skulle kunna vara ovärderliga på landsbygden. Så Trollhättans stad börja fundera på om det inte är dags och starta en landsbygdsstrategi som inkluderar integration via kontakter och språk.

Martin