Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Integrationsfiaskot

Mycket sanningsenliga insändare i TTELA 2 mars angående SVT-debatten om Kronogården. Lamotte, som verkligen försöker göra skillnad, får dessvärre ta emot mycket kritik i programmet medan ingen bryr sig om kommunalrådet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Han beter sig ju som vanligt som en ”politisk mes”, helt utan åsikter i frågan. Att advokaten med flera hävdade att man ska låta kriminella 13–14-åringar bestämma vad Lamotte och andra får göra på Kronogården är ju absurt. Vårt land styrs inte av 13–14-åringar. Deras föräldrar ska ta ansvar för sina barns uppfostran och beteende.

Integrationens grund baseras på anpassning till svenska lagar och regler. Hypotesen om mångkulturella samhällen är ju bara ett sätt att förneka den verkliga verkligheten. Att bo bland svenskar och vara en del av Sverige 24 timmar om dygnet är ju en självklarhet för en integration. Våra verklighetsfrämmande politiker har inte lyckats få till en fungerande invandrings- och integrationsprocess trots att problemet existerat i 30–40 år.

Vi måste börja tala sanning och agera. Dagens politiska ”mesar” och dagens politiska verklighetsfrämmande retorik löser tyvärr inte detta alltmer växande problem.

SOH