Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Järnvägen Uddevalla-Herrljunga-Borås-Varberg bör utvecklas!

Järnvägen mellan Uddevalla och Varberg över Herrljunga och Borås bör utvecklas till en huvudlinje.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Den passerar genom åtta kommuner och i kommunerna längs sträckan bor det över 340.000 personer. Dessutom ansluter flera järnvägar längs sträcken: Bohusbanan i Uddevalla, i Öxnered mot Åmål, Karlstad. I Vara finns förbindelser med Kinnekullebanan mot Lidköping och Mariestad. I Herrljunga mot Skövde. Örebro och Stockholm. I Borås är det anslutning mot Tranemo kommun, Värnamo, Växjö och Kalmar. I Varberg är det anslutning mot Halmstad, Malmö och Köpenhamn.

För att resandet ska öka behövs ett bra trafikupplägg med bra anslutningar. Idag finns det ingen struktur i tidtabellsupplägget. Ett tåg kan ha en avgångstid på vardagar, en annan på lördag och söndag. Det bästa upplägget är en tidtabell med styv tidtabell, vilket innebär att tågen går på samma minuttal varje eller varannan timme (beroende på turutbud). Eftersom det ännu inte finns ett triangelspår vid Håkantorp får resenärer från Uddevalla till Lidköping byta i Vara. Den stora knutpunkten längs sträckan är Herrljunga. I dagens tidtabell kan ett tåg göra uppehåll där ibland nästan en timme. I Herrljunga ska tågen mata till tågen mot Skövde, Jönköping, Örebro och Stockholm. Dessutom har de anslutning från Stockholm, Örebro, Jönköping och Skövde En resa mellan exempelvis Vänersborg och Borås är inte relevant med ett sådant långt uppehåll. Både Vänersborg och Borås har central funktion i VG-regionen där det förekommer en del tjänsteresor mellan dessa orter. Jag har skissat på ett förslag där bra anslutningar finns längs sträckan och där uppehållstiden i Herrljunga är tio minuter.

Turtätheten bör vara en timmestrafik stora delar av dagen. Under lågtrafik varannan timmestrafik. En idé är att tågen från Strömstad går via Trollhättan. Då tar resan mindre än en timme mellan Uddevalla och Göteborg. Samtidigt kortas restiden mellan Strömstad och Göteborg. Det innebär att det blir tät tågtrafik mellan Uddevalla och Öxnered. Det bör därför byggas ett mötesspår i Ängebacken alternativt ett dubbelspår till Öxnered. Eftersom Uddevalla C ligger avsides bör den flytta till närheten av Västerlånggatan. Då är det gångavstånd till sjukhuset, centrum och Kampenhof. Tågtrafiken i Västsverige måste göras mer attraktiv!

Christer Wilhelmsson

Ordförande Järnvägsfrämjandet