Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Jag är företrädare för en majoritet av kommunfullmäktige

Replik
Svar till ”Trogen lyssnare 2 maj”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

”Trogen lyssnare” ansåg den 2 maj att undertecknad var ute och cyklade, inte bara vid en cykeltur för någon vecka sedan, utan också vid vårt senaste möte med kommunfullmäktige. Insändarskribenten drar paralleller till tidigare turer kring avgångna förtroendevalda, och kallar det för ”härskarteknik” när jag som företrädare för en majoritet av kommunfullmäktige med framgång yrkade på ej ansvarsfrihet för en tidigare ordförande i NÄRF. Likaså så påstås det att jag som förtroendevald skulle ”härska genom att söndra”, detta för att jag påtalade förekommande ordval och uttryck som jag i text inte vill återge, och som ledde till att den aktuella politikerns parti agerade mycket distinkt och tydligt.

Min sammanfattning av dessa två ärenden är dels att det var en demokratisk och helt offentlig debatt och tillika beslut gällande den avgångne ordföranden i NÄRF, och att dessutom ge mig ansvaret för hur ett motståndarparti hanterar sina interna nomineringar och beslut, är att ge mig som företrädare för oppositionen alldeles för stort ansvar. Gällande det aktuella ärendet vid kommunfullmäktige 24 april, så fanns det många anledningar till att lyfta ut ärendet om ansvarsfrihet för Samhällsbyggnadsnämnden, närmare bestämt cirka 31 miljoner!

Det vill säga de 31 miljoner kronor som kommunhusets renovering har kostat utan att någon upphandling har skett, vilket extremt tydligt påpekats av revisorerna. För egen del har jag aldrig läst en så starkt kritisk revisionsrapport, och jag har ändå läst några stycken….. Om ”Trogen lyssnare” lyssnade på hela ärendet, så vet jag också att vårt förslag om att undanta SBN denna gång (ärendet kommer tillbaka i KF senast i juni) i frågan om ansvarsfrihet, var exakt det förslag som kommunfullmäktiges ordförande föreslog under mötet, men som senare drogs tillbaka efter gruppmöte med deras grupp (S-C-MP).

För demokratin och yttrandefriheten i Vänersborgs kommunfullmäktige, hoppas jag verkligen att alla ledamöter i Vänersborg kan fortsätta lägga förslag, motioner och interpellationer utan att bli beskyllda för härskarteknik, tack! Detta svar på en anonym insändare är för mig ett undantag, jag brukar inte göra det, min uppfattning är att öppenhet och demokrati skall ske publikt och att personer som inte vill/vågar agera under sitt egna namn inte kan räkna med svar från mig. Däremot får du/ni mer än gärna höra av er med frågor och synpunkter via telefon, brev eller e-post, välkomna!

Gunnar Lidell (M)