Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Jag är inte imponerad av Miljöpartiets kraftfullhet i frågan

Replik
Svar på "Fördömer alla former av antisemitism och Israelhat".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För det första vill jag inte ta åt mig äran för den text som Esther O´Hara (Mp) refererade till men står bakom den fullt ut.

Under brinnande covidpandemi arrangerades en demonstration för Palestina. Under denna demonstration skanderades det antisemitiska slagord. Något som de politiska partierna i Trollhättan med kraft borde markera mot. Men tystnaden var total. Jag hade uppe detta i fullmäktige som en fråga, men även efter detta så har det varit tyst. I kultur och fritidsnämnden har våra ledamöter drivit frågan vidare utifrån att de partier som finns i nämnden måste markera tydligt mot föreningar som agerar på detta sätt.

Verktyget politiken har är att exempelvis dra in föreningsbidraget. När våra ledamöter krävde en votering om just detta så tyckte den socialdemokratiske ordföranden först att det var onödigt eftersom de ändå tänkte rösta ner det. Våra ledamöter gav sig dock inte. Votering blev det men ärendet nedröstat.

Jag måste säga att jag inte är imponerad av er kraftfullhet i denna fråga Esther. Inte ens en varning kan man åstadkomma i nämnden. Business as usual.

Peter Eriksson (M)

Trollhättan