Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: lindk
Bild: lindk

Jag har tagit ett tydligt avstånd från utnyttjande av systemet

Det enklaste hade varit om du skickat ett mejl till mig eller ringt, menar skribenten Gert-Inge Andersson (S).

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Besviken över att du inte tog avstånd från Hellmanskandalen”.

Citat ur brev från Bertil Borglund som skickat med post till mig: ”Gert-Inge, jag ber dig granska det här brevet och meddela mig om jag missuppfattat någonting, innan jag ger offentlighet åt det”. En rättelse bara. Din historik stämmer inte. Är inte ordförande i kommunfullmäktige längre. Det gäller att kontrollera riktigheten i sina inlägg.

Tycker du kunde ansträngt dig lite åtminstone och ringt mig eftersom du daterade brevet söndagen den 6 november och det kom fram i min brevlåda den 11 november. Det enklaste hade varit om du skickat ett mejl till mig eller ringt. Har varit bortrest och har inte kunnat svara dig. För min del spelar det ingen roll. Ge mig möjligheten att svara på ditt brev var snällt men inte välmenat och dessutom anser jag att jag tagit avstånd från detta utnyttjande av systemet genom mitt agerande.

Ingen ska tveka om det med undantag av dig tydligen. Vi har bara olika uppfattningar hur man ska behandla de förtroendevalda och enskilda människor. Förtroendevalda ska absolut ta ansvar för sitt handlande. Den personen du nämnt i ditt inlägg har avsagt sig sina uppdrag, tagit sitt ansvar. Du kör över enskilda människor och du borde agera där samtliga som utnyttjat systemet ställs under medborgarnas insyn. Jag har uttryckt tydligt om det som redovisades i uppdrag granskning att det är oerhört dålig etik och moral att utnyttja systemet, även om det inte är straffbart.

Jag har samma uppfattning som dig och alla andra medborgare när det gäller utnyttjandet av systemet. Du älskar att hänga ut enskilda politiker. I programmen redovisades flera som utnyttjade regelverket vad gäller sitt boende, därför svarade jag ”Jag tycker man ska bo och leva där man är vald från, där medborgarna bor” punkt slut. Anser jag uttryckt mig klart. Det är dålig moral och etik från förtroendevalda att utnyttja systemen och det skapar ingen tillit och förtroende från medborgarna.

Riksdagen ändrade som väl är regelverket för riksdagsledamöterna vad gäller boende och som jag uppfattat det så är reglerna klara och tydliga sedan sommaren. Tyvärr verkade det inte som att alla riksdagsledamöter har tagit sitt ansvar utan försvarar sitt sätt att utnyttja systemet. I senaste uppdrag granskning, som jag skrivit ovan har inte alla tagit sitt ansvar tyvärr.

Ditt sätt som du skriver i ditt brev är inte tilltalande. Fullt av egna värderingar om människor - att hänga ut dem istället för att söka förändringar och arbeta för att alla förtroendevalda i alla partier följer den kompassriktning som medborgarna kräver.

Så svaret till dig är, du har missuppfattat allt i ditt debattinlägg förutom att det är oerhört dåligt handlande att utnyttja regler i syfte att sko sig på skattebetalarnas bekostnad oavsett vem det är eller partitillhörighet. Det är min ståndpunkt.

Gert-Inge Andersson (S)