Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kött och charkprodukter ökar risken för cancer. Palmoljan finns i väldigt många produkter och är också skadlig för oss. Läs det finstilta och skippa produkten, uttrycker skribenten.
Kött och charkprodukter ökar risken för cancer. Palmoljan finns i väldigt många produkter och är också skadlig för oss. Läs det finstilta och skippa produkten, uttrycker skribenten.

Jag ställer upp på ungdomarnas klimatengagemang

Nu har även forskare på Chalmers kommit fram till och redogör i medierna vad nedhuggning av stora skogsområden kan göra för världens miljö. Detta är vad som kommer att ske om Brasiliens nya president gör verklighet av sitt vallöfte.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Han tänker avverka, skövla, tropisk regnskog i sitt land, motsvarande en yta av Sveriges storlek!!! Allt detta för att få fram jordbruksmark för odling av soja, palmer för palmoljans skull och för nötköttsproduktion. Han har mäktiga krafter bakom sig för att detta kommer att ske. Vi kan, förhoppningsvis, också sätta oss in i vad detta utsätter alla regnskogens djur och växter för. Många, som kanske blir utrotade för all framtid. Inte med ett ord nämns dock att det även gäller Brasilien.

Jag ställer mitt hopp till ungdomarnas klimatengagemang runt om i hela världen. Jag hoppas att vår egen, nu världsberömda, Greta Thunberg, vill rikta världens ögon på vad som kommer att ske. Det är nu - inte sedan, för då kommer det att vara för sent. Det drabbar inte mig, som är gammal, det drabbar er ungdomar! När nya klimatkatastrofer inträffar, som dominoeffekt runt vår underbara jord, då är det för sent! Det drabbar jordens alla människor och alla djur. Framtiden är er, agera nu!

Vad kan du själv göra redan nu? Bojkotta produkter med soja, palmolja, och nötkött från Brasilien. Matkedjor och restaurangägare, köp inte kött från detta land! Det är även allmänt känt, att vi bör minska vårt köttätande för klimatets skull - och även för vår hälsa.

Kött och charkprodukter ökar risken för cancer. Palmoljan finns i väldigt många produkter och är också skadlig för oss. Läs det finstilta och skippa produkten.

Tack Greta Thunberg, för allt du gör för att uppmärksamma oss alla vad som kan hända med vår planet. Tack till alla er ungdomar, som följer i hennes spår. Ni gör skillnad!

​Stoppa Jorden, jag vill hoppa av!